Kosten

Gefinancierde rechtsbijstand voor mediation of een rechtsbijstandsverzekering

Meinema Mediation vraagt standaard (tenzij vooraf duidelijk is dat u hiervoor niet in aanmerking komt) een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor u aan.  Dit kan alleen door een erkend MfN registermediator worden gedaan die ingeschreven staat bij de Raad voor Rechtsbijstand. Een toevoeging wordt verstrekt bij onvoldoende financiële draagkracht (zie www.rvr.org). U betaalt een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen voor het gehele mediation traject van €54,-  of maximaal €107,-.  De RvR peilt hiervoor uw inkomen van twee jaar geleden. Wanneer u uw actuele inkomen wenst te laten toetsen kunt u een zogenaamde peiljaarverlegging aanvragen bij de RvR.  De mediator helpt u hierbij. De eigen bijdrage voor de mediation is te declareren bij de bijzondere bijstand als u een bijstandsuitkering ontvangt. Mogelijk bent u particulier verzekerd voor mediation. Reino Meinema werkt als mediator ook voor DAS rechtsbijstand maar is ook inzetbaar voor andere verzekeraars.

Gratis spreekuur 

U kunt langskomen op het gratis spreekuur in Leeuwarden (Bedrijvencentrum Crystalic, 1ste verdieping) iedere maandag van 18.00-20.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).  U mag dit via de mail of de app (0623417877)laten weten voor 17.00 uur diezelfde dag. U mag ook vrijblijvend een afspraak maken voor een ander moment. Voor het oriënterende gesprek van circa een half uur worden geen kosten berekend. De klik is belangrijk en meestal wordt vrij snel duidelijk of er samengewerkt kan worden. 

Geen toevoeging?

Als 1 partij een toevoeging heeft betaalt u de helft van het uurtarief. Als u beiden niet voor een toevoeging in aanmerking komt betaalt u het volledige uurtarief. Dat bedraagt voor partijen in familiezaken gezamenlijk €139,50 per uur, (tarief geldig tot 01-01-2020). Wij adviseren u altijd uw rechtsbijstandsverzekering te checken.

KIES traject, Kindbehartiging en Mattenspel

Het uurtarief voor een KIES traject en kind- begeleiding door de kindbehartiger is €85,-. Het mattenspel bedraagt inclusief een presentatie naar ouders totaal €150,- (1 mattenspelsessie met het kind/kinderen van 1.30 uur en een terugkoppeling naar ouders a.d.h.v. een powerpoint).

Kleinschalige begeleide omgang in Leeuwarden Crystalic

Begeleide omgang voor de duur van 3 tot maximaal 6 maanden,  eenmaal per twee weken 2 uren begeleide omgang, bijdrage ouders gezamenlijk  €200,-  per maand.

Begeleide omgang  vindt altijd plaats in combinatie met een mediationtraject voor ouders (op basis van gefinancierde rechtsbijstand of volgens uurtarief) en kan op verzoek ook aangevuld worden met  kindgesprekken met de kindbehartiger en rapportage naar de rechtbank.

De begeleide omgang kan op aanvraag mogelijk gefinancierd worden vanuit de Gemeente. U kunt dit bij het gebiedsteam of wijkteam van de betreffende gemeente navragen. 

Trainingen, (bedrijfs)supervisie en mediation in arbeidszaken 

Het uurtarief voor een  supervisietraject en mediation in arbeidszaken bedraagt: €150,- , het is ook mogelijk om als werkgever meerdere trajecten in te kopen voor een gereduceerd tarief;

“Authentiek mediaten” individueel,  1 dagdeel:  €375,-;

Groepstraining  methode “Kind Centraal” in ernstige conflicten /complexe scheidingen” 2 dagdelen: €375,- (8-12 deelnemers);

Alle tarieven zijn exclusief 21 % BTW.

Informatie“Kind Centraal” en tips voor neutraliteit bij ernstige conflicten  is opvraagbaar en onderdeel van training en coaching. Ook het programma van de trainingen kunt u op verzoek toegestuurd krijgen.

Reino Meinema

reino-meinema

MfN register- en familie mediator

Bekijk de video:

Volg ons!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin