Kosten

Gefinancierde rechtsbijstand voor mediation of een rechtsbijstandsverzekering

Meinema Mediation vraagt standaard (tenzij vooraf duidelijk is dat u hiervoor niet in aanmerking komt) een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor u aan.  Dit kan alleen door een erkend MfN registermediator worden gedaan die ingeschreven staat bij de Raad voor Rechtsbijstand. Een toevoeging wordt verstrekt bij onvoldoende financiële draagkracht (zie www.rvr.org). U betaalt een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen voor het gehele mediation traject van €55,-  of maximaal €109,-.  De RvR peilt hiervoor uw inkomen van twee jaar geleden. Wanneer u uw actuele inkomen wenst te laten toetsen kunt u een zogenaamde peiljaarverlegging aanvragen bij de RvR.  De mediator helpt u hierbij. De eigen bijdrage voor de mediation is te declareren bij de bijzondere bijstand als u een bijstandsuitkering ontvangt. Mogelijk bent u particulier verzekerd voor mediation. Reino Meinema werkt als mediator ook voor DAS rechtsbijstand maar is ook inzetbaar voor andere verzekeraars.

Gratis spreekuur en gratis evaluatie na afsluiting mediation 

U kunt langskomen op het gratis spreekuur in Leeuwarden (Bedrijvencentrum Crystalic, 1ste verdieping) iedere maandag van 18.00-20.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).  U mag dit via de mail of de app (0623417877)laten weten voor 17.00 uur diezelfde dag. U mag ook vrijblijvend een afspraak maken voor een ander moment. Voor het oriënterende gesprek van circa een half uur worden geen kosten berekend. Na de oriëntatie beslist u samen of u verder gaat met een mediationtraject.

Na afsluiting van een mediationtraject kunt u gratis gebruik maken van een evaluatie (45 minuten) na 3-6 maanden na afsluiting van de mediation. 

Geen toevoeging?

Als 1 partij een toevoeging heeft betaalt u de helft van het uurtarief. Als u beiden niet voor een toevoeging in aanmerking komt betaalt u het volledige uurtarief. Dat bedraagt voor partijen in familiezaken gezamenlijk €139,50 per uur, (tarief geldig tot 01-01-2021). Wij adviseren u altijd uw rechtsbijstandsverzekering te checken.

KIES traject, Kindbehartiging en Mattenspel

Het uurtarief voor een KIES traject en kind- begeleiding door de kindbehartiger is €85,-. Het mattenspel bedraagt inclusief een presentatie naar ouders totaal €150,- (1 mattenspelsessie met het kind/kinderen van 1.30 uur en een terugkoppeling naar ouders a.d.h.v. een powerpoint).

Mediation in arbeidszaken, Trainingen en (bedrijfs)supervisie 

Het uurtarief voor een mediationtraject in een arbeidskwestie en een supervisietraject bedraagt: €150,- , het is ook mogelijk om als werkgever meerdere trajecten in te kopen voor een gereduceerd tarief. In de meeste situaties betaalt de werkgever de kosten voor de mediation;

“Authentiek mediaten, hoe ontwikkel ik mijn eigen mediationstijl ” individueel,  1 dagdeel inclusief een lunch:  €375,-;

Groepstraining  methode “Kind Centraal” in ernstige conflicten /complexe scheidingen/veel aandacht voor gespreksvoering: 1 dag: €375,- (8-12 deelnemers);

Alle tarieven zijn exclusief 21 % BTW.

Informatie“Kind Centraal” en tips voor neutraliteit bij ernstige conflicten  is opvraagbaar en onderdeel van training en coaching. Ook het programma van de trainingen kunt u op verzoek toegestuurd krijgen.

Reino Meinema

reino-meinema

MfN register- en familie mediator

Bekijk de video:

Volg ons!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin