Kosten

Gefinancierde rechtsbijstand voor mediation of een rechtsbijstandsverzekering

Meinema Mediation vraagt standaard (tenzij vooraf duidelijk is dat u hiervoor niet in aanmerking komt) een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor u aan.  Dit kan alleen door een erkend MfN registermediator worden gedaan die ingeschreven staat bij de Raad voor Rechtsbijstand. Een toevoeging wordt verstrekt bij onvoldoende financiële draagkracht (zie www.rvr.org). U betaalt een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen voor het gehele mediation traject van €59,-  of maximaal €117,-.  De RvR peilt hiervoor uw inkomen van twee jaar geleden. Wanneer u uw actuele inkomen wenst te laten toetsen kunt u een zogenaamde peiljaarverlegging aanvragen bij de RvR.  De mediator helpt u hierbij. De eigen bijdrage voor de mediation is te declareren bij de bijzondere bijstand als u een bijstandsuitkering ontvangt. Mogelijk bent u particulier verzekerd voor mediation. Reino Meinema werkt als mediator ook voor DAS rechtsbijstand maar is ook inzetbaar voor andere verzekeraars.

Gratis spreekuur en gratis evaluatie na afsluiting mediation 

U kunt langskomen op het gratis spreekuur in Leeuwarden (Bedrijvencentrum Crystalic, 1ste verdieping) iedere maandag van 18.00-20.00 uur (met uitzondering van de schoolvakanties).  U mag dit via de mail of de app (0623417877)laten weten voor 17.00 uur diezelfde dag. U mag ook vrijblijvend een afspraak maken voor een ander moment. Voor het oriënterende gesprek van circa een half uur worden geen kosten berekend. Na de oriëntatie beslist u samen of u verder gaat met een mediationtraject.

Na afsluiting van een mediationtraject kunt u gratis gebruik maken van een evaluatie (45 minuten) na 3-6 maanden na afsluiting van de mediation. 

Geen toevoeging?

Als 1 partij een toevoeging heeft betaalt u uw eigen deel van het uurtarief of uw eigen bijdrage voor het gehele traject. Als u beiden niet voor een toevoeging in aanmerking komt betaalt u het uurtarief. Dat bedraagt voor partijen in familiezaken  €74,50 per persoon per uur, (tarief geldig tot 01-01-2024). Wij adviseren u altijd uw rechtsbijstandsverzekering te checken want mogelijk bent u verzekerd.

KIES traject, Kindbemiddeling en Mattenspel

Het uurtarief voor een KIES traject en ouder- kind bemiddeling is €95,-. Het mattenspel bedraagt inclusief een presentatie naar ouders totaal €275,- (1 mattenspelsessie met het kind/kinderen van 1.30 uur en een terugkoppeling naar ouders a.d.h.v. een powerpoint).

Mediation in arbeidszaken, Onderzoek, Trainingen en (bedrijfs)supervisie 

Het uurtarief voor een mediationtraject in een arbeidskwestie en een supervisietraject bedraagt: €170,- , het is ook mogelijk om als werkgever meerdere trajecten op jaarbasis in te kopen voor een gereduceerd tarief. In de meeste situaties betaalt de werkgever de kosten voor de mediation;

Als een onderzoek naar ongewenste intimiteiten of integriteit gewenst is maak ik met u op basis van een eerste gesprek over de inhoud een offerte op waarbij het uurtarief €170,- exclusief BTW betreft. Het voorgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

“Authentiek mediaten en ondernemerschap”, hoe ontwikkel ik mijn eigen mediationstijl,  individueel, exclusief op maat traject, 1 dag inclusief een lunch:  €700,-;

Groepstraining  startend familie mediators: methode “Relatie en Kind Centraal” in ernstige conflicten /complexe scheidingen/veel aandacht voor gespreksvoering: 1 dag: €450,- per persoon (voor 4-8 deelnemers);

Alle tarieven zijn exclusief 21 % BTW.

Informatie“Kind Centraal” en tips voor neutraliteit bij ernstige conflicten  is opvraagbaar en onderdeel van training en coaching. Ook het programma van de trainingen kunt u op verzoek toegestuurd krijgen.

Reino Meinema

reino-meinema

MfN register- en familie mediator

Bekijk de video:

Volg ons!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin